JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljardinvestering i 8-tumsfab för Mems

Holländska Philips Semiconductors och amerikanska Standard Mems investerar över en och en halv miljard kronor i en ny fabrik för tillverkning av 8-tums kiselskivor för mikromekaniska system, Mems, och integrerade diskreta halvledare
Fabriken byggs i Itzehoe i norra Tyskland och ska ha en kapacitet på 300 000 skivor om året. Produkterna kommer att vara både mikromekaniska- och CMOS-kretsar med kanallängder på 0,35 och 0,25 mikrometer.
 
Bygget beräknas starta i december i år och produktionen ska vara igång någon gång under andra halvan av 2002. Med den nya fabriken hoppas de båda företagen kunna möta en ökad efterfrågan på komponenter för bland annat mobiltelefonindustrin.
 
Men fabriken ska även specialisera sig på tillverkning av sensorer och komponenter för medicinsk utrustning.
 
Det kommer också att bedrivas forskning och utveckling av nya mikromekaniska system i samarbete med forskningsinstitutet Fraunhofer. Ett partnerskap mellan Standard Mems och Fraunhofer för utvecklingen av mikromekaniska produkter annonserades redan tidigare i somras.
 
Fraunhofer har redan en 6-tums fabrik i närheten av den nu planerade fabriken och investerarna hoppas kunna utnyttja den redan uppbyggda tekniska infrastrukturen kring den fabriken.
 
Med den nya fabriken hoppas Fraunhofers vd Anton Heuberger att Itzehoe ska bli ett centrum för tillverkning och utveckling av halvledare.


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)