JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Byggblock klarar röst över IP

Att lägga in allt som behövs för röstkommunikation över Internetprotokollet som ett byggblock till ett chips är ett enormt arbete. Företaget Bops hävdar att man gjort detta, och att byggblocket med tillhörande programvara tämligen enkelt kan byggas in i olika typer av system på kisel för telekomtillämpningar.
Amerikanska DSP-specialisten Bops hävdar att man i ett enda kiselsystem lyckats få in all hårdvara och programvara som krävs för att överföra samtal i Internetprotokollet, med kapacitet som motsvarar teleoperatörernas krav. Denna så kallade "carrier-class voice-over-IP gateway" har fått namnet Voiceray och är gjord som ett byggblock för system på kisel.

Kommer som VHDL-kod

Konstruktionen stöder alla standarder för röst över IP, inklusive ekoutsläckning och nödvändiga protokoll. Varje kiselsystem kan klara mellan 24 och 192 kanaler, beroende på kraven på överföringens kvalitet.

Voiceray levereras i form av VHDL-kod på registernivå, tillsammans med en utvecklingsplattform. All DSP-programvara och systemprogramvara följer med. När konstruktionen är färdig står kiselleverantören TSMC för själva halvledarproduktionen - kontrakt för den tjänsten ingår också i paketet från Bops. Beroende på önskemål kan Bops även se till så att asickonsulten Tality utför hela eller delar av utvecklingsarbetet. Både Tality och TSMC har medverkat i framtagningen av produkten.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)