JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verktygslåda med DSP-sting

Texas erbjuder utvecklingsmiljö för bild och video

Texas Instruments har plockat ihop befintliga produkter till en verktygslåda för att bygga tilllämpningar som bearbetar video och bild med hjälp av en DSP. Det är signalprocessorn C6000 som är utgångspunkt för den nya utvecklingsmiljön.
Syftet med Texas Instruments nya IDK (Imaging Developer's Kit) är att snabba upp utvecklingen av avancerade bild- och videotillämpningar, främst med hjälp av snabbare prototyping.

Plattformen är byggd för att utföra beräkningsintensiva operationer i tillämpningar som digitalvideo, säkerhetsövervakning, skrivare, kopiatorer och skannrar.

Ett exempel på detta är det engelska företaget Neurodynamics. Det har använt Texas Instruments produkter till Witness, ett system för automatisk igenkänning av registreringsskyltar på bilar.

Bildsekvenser från videoövervakningskameror omarbetas till signaler som bearbetas av en signalprocessor, för att sedan kunna jämföras med registreringsnumren i ett bilregister.

En av de ingående delarna i verktygslådan är Texas Instruments DSP-baserade kretskort, med påbyggnadskort för in- och utmatning av höghastighetsvideo. Signalprocessorn ifråga är TMS320 C6711, en flyttals-DSP som klockas med 150 MHz, och klarar 900 Mflops.

Videokamera ingår

C6000-DSP:erna har en skalbar, högpresterande och programmerbar arkitektur. Utvecklare kan utnyttja programmerbarheten till att hålla jämna steg med framväxande standarder och algoritmer. Det ska också vara möjligt att återanvända befintlig kod i nya produkter.

Nästa verktyg är Code Composer Studio. Code Composer är egentligen en hel serie utvecklingsverktyg för programvara till DSP-tillämpningar. Där finns C-kompilator, optimerare, BIOS, och tekniker för databehandling i realtid.

IDK omfattar dessutom en videokamera som är kompatibel med både europeisk PAL-video och amerikansk NTSC-video, demonstrationsprogram för video- och bildtillämpningar, funktioner och exempelprogram för programmering av tillämpningar. Och givetvis en fullständig teknisk dokumentation.

Verktygslådan finns redan på marknaden. Texas Instruments olika tredjepartsleverantörer kommer att börja leverera olika programvarumoduler under de närmaste månaderna.


Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)