JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Både switchar och mäter

Med fokus på större elektroniktillverkare har Keithley lanserat ett testsystem som kombinerar switchning med noggranna multimeterfunktioner.
- Med den nya versionen av Integra kan vi korta testtiderna och förbättra utbytet eftersom noggrannheten är högre. Därmed sänker vi kostnaderna för kunderna.
 
Det säger Mark Cejer som är marknadschef på Keithley.
 
- Priset per mätkanal blir dessutom lägre än för motsvarande system baserat på VXI/PXI-teknik, dataloggrar, instickskort eller diskreta multimetrar med tillhörande switchsystem.
 
2750, som är den senaste medlemmen i Integraserien, har fem kortplatser och det finns nio olika typer av instickskort att välja på. Maximalt kan man få 200 kanaler med differentiell mätning och 6,5 siffrors upplösning.
 
Tillsammans med 2750 har Keitley introducerat tre nya instickskort. Det är 7709 som är en switchmatris med 6 ¥ 8 kanaler, 7707 är en switchmodul för digitala signaler och 7701 är en 32-kanalig multiplexmodul.
 
Testobjekten kan anslutas med en billig bandkabel, en teknik som utvecklats av Keithley. Bandkabeln klarar signaler upp till 300 V.
 
- Vi kan mäta från mikroohm upp till megaohm även i miljöer med mycket störningar, säger Mark Cejer.
 
Systemet kan göra upp till 2 500 mätningar per sekund och klarar 14 olika mätuppgifter som normalt finns i digitala multimetrar. Upp till 100 000 mätvärden kan lagras i instrumentet innan de läses ut till en persondator via GPIB eller RS232.
 
2750 blir Keithleys testplattform de kommande åren.
 
- Vi kommer med switchmoduler för rf- och optotillämpningar senare i år. Och under nästa år adderar vi tre nya kommunikationsgränssnitt: Ethernet, USB och Firewire.
 
I framtidsplanerna ingår också vågformsgenerering, ström- och spänningskällor liksom kapacitansmätning


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)