JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu är tantalerna tillbaka

Nu går det att köpa tantalkondensatorer igen. Förra årets ledtider på över ett halvår har nu kortats till cirka tolv veckor för kondensatorer i de minsta kapslingarna, A och B.
- Nu börjar det vända helt och hållet. A och B börjar tillverkarna nästan kasta efter en, och C är det också lätt att få tag på, säger Jeanette Paulsson som prissätter passiva komponenter hos distributören Avnet Nortec.

Tantalkondensatorer i de större storlekarna C, D och E har fortfarande ledtider på 16-22 veckor, men även där gissar Jeanette Paulsson att det kan komma att lätta mot slutet av året. Förra året låg leveranstiderna på de storlekarna uppemot ett år. På de mindre storlekarna, A och B, låg ledtiderna förra året som mest kring 30 veckor, men de är nu nere runt 12 veckor.

- De ska väl ner lite till, säger Jeanette Paulsson. De ska väl ligga på 8-10 veckor.

Hon tycker sig se att tillgången har lossnat vartefter världens telejättar har lämnat dystra prognoser för sin produktion. Till viss del kan det vara produktionsresurser som varit kontraktsbundna för dessa storkunder som nu har blivit tillgängliga för andra kunder på marknaden.


Alexander Kristofersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)