JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Optimistisk stämning på Date
Bäst hittills. Men fortfarande för få besökare. Ungefär så kan man sammanfatta mässan Date, den europeiska motsvarigheten till amerikanska Dac.

Det råder optimism i denna bransch, vilket ytligt sett kan verka paradoxalt i en tid då branschens stora kunder - halvledarföretag och systemtillverkare - kommer med ständigt nya vinstvarningar och nedskärningsplaner. Men faktum är att verktygsbranschen är anticyklisk, det är i svåra tider som kunderna fokuserar extra mycket på utveckling av nästa generations produkter, och till det behövs förstås bra verktyg som ökar konstruktörernas produktivitet.

Det tekniska innehållet på årets Date dominerades av formell verifiering och "ultra-djupt submikrona kretsar", alltså halvledare med geometrier under 0,15 µm som rymmer tiotals miljoner grindar.

Båda områdena har potential att ändra maktbalansen i branschen. Mycket tyder på att dagens ledande företag - Cadence, Synopsys och Mentor Graphics - är långt ifrån snabbast med att snappa upp de nya behoven och ta fram produkter som möter dem. På halvledarsidan kommer företag som Magma, Monterey och Sequence starkt, och på verifieringskanten finns en uppsjö av kandidater som säger sig ha den bästa lösningen. Konstruktörer som lägger sig vinn om att ha de bästa verktygen har större anledning än på länge att blicka utanför de stora leverantörernas utbud.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)