JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ska lotsa svenskt trådlöst Internet till Latinamerika

Mellan- och Sydamerika kommer för långt ned på listan när nya svenska teknikföretag vill etablera sig utomlands. Det tycker Stefan Ekström på Swedish American Trade Center som under våren lanserar Miami i USA som porten till Latinamerika.
- Svenska företag behöver övertalas om att satsa här. Många vet inte hur stor tillväxten är i Latinamerika och satsningar här ligger ofta ett steg bortom satsningar i Europa, USA eller Asien, säger han.

Swedish American Trade Center är ett dotterbolag till Svensk-Amerikanska handelskammaren i Miami och har konsultverksamhet för företag som vill etablera sig i området.

- Miami är lite för Latinamerika vad Hongkong är för Asien. Det är ett någorlunda neutralt territorium med bra infrastruktur och levnadsstandard om man vill flytta hit, säger Stefan Ekström.

Nu satsar han och organisationen på att locka små svenska företag som arbetar med mobilt Internet att etablera sig på marknader som Mexico, Argentina, Brasilien och Chile. Med ett seminarium i början av maj ska inbjudna mobiltelefonoperatörer och teknikföretag från området få träffa influgna svenska företag.

- Vi har bland annat bjudit in America Movil som äger Latinamerikas största mobiloperatör med 10 miljoner abonnenter.

Sammanlagt finns mellan 40 och 50 miljoner mobiltelefonabonnenter i Latinamerika och Stefan Ekström hoppas också få med den spanska operatören Telefonica som satsar hårt i regionen.

- På många sätt är den latinamerikanska marknaden mer intressant för svenska företag än USA-marknaden på grund av den starka tillväxten för GSM.

Bland de företag som finns representerade från Sverige finns företag som Possio, Bluetronics och Fiberless Society.


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)