JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel håller hårt omtaktpinnen

Under IDF, Intel Developer Forum, tillbringar företaget en vecka med att knyta kontakter hos utvecklare och att visa vilka önskemål företaget har på dem. IDF är Intels forum för att sätta dagordningen för branschen. Den 25:e upplagan var inget undantag.
årets begrepp var proactive computing. Mängden datorer, de flesta inbyggda i telefoner och andra apparater, leder till ett övermått av val som måste göras av människor. Proactive Computing innebär att osynligt nätverkade inbyggda system får sköta mer av informationshanteringen och fatta besluten. Forskning behövs för inbyggda system, sensorer, spontankonfigurerande nätverk och billiga minnen av plast.

Intel får tala tämligen ostört, men konkurrenterna finns på plats även om de håller låg profil. En av Intel-folket bekräftade lite surt att AMD hyrt en svit på ett hotell i staden och höll mottagning för journalister och andra intresserade.

- Känner vi oss hotade? Nejdå. Men vi tycker inte att det är en bra metod att göra affärer på, konstaterade han försiktigt.

AMD är uppenbarligen inte samma hot som när det lyckades slå Intel till lanseringen av en processor på 1 GHz med tre dagar. Det får inte hända igen. Intel har stort självförtroende. Pentium 4 kommer att växa snabbt i klockfrekvens. Under mässan dök ett visningsexemplar på 3,5 GHz upp, dagen efter att Intel släppt 2 GHz-versionen. Till och med ciceronen Paul Otellini verkade uppriktigt förvånad.

- Sådär fort gick den inte i morse.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)