JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenskt mästerskap i IP-block

Vem gör Sveriges bästa IP-block? För att svara på den frågan, och framför allt för att öka intresset för IP-baserad konstruktion, har Socware initierat en tävling i ämnet. Vinnarna får en resa till mässan Dac i New Orleans.
- Vi vill stimulera intresset för detta sätt att jobba. Och vi vill också göra industrin uppmärksam på att det finns många duktiga studenter inom detta fält, säger Rolf Rising på Socware, den statliga svenska satsningen för att öka kompetensen inom system på kisel.
 
Tävlingen är öppen för alla studenter på högskolorna i Sverige, upp till civilingenjörsnivå. Examensjobbet är enligt Rising den naturliga bidragsformen, och studenter som vill delta i tävlingen kan anmäla sig via sin handledare.
 
Bidragen ska vara inlämnade i slutet på januari, och vinnarna utses månaden därpå. I juryn sitter tre professorer - Christer Svensson från Linköping, Jiren Yuan från Lund och Jonny öberg från KTH - samt två industrirepresentanter - Stefan Sandström från Axis och Per-Arne Thorsén från Bluelabs.
 
Juryn ska utse tre vinnare som förutom ära och berömmelse får en veckas resa till konstruktionsmässan Dac i New Orleans i juni nästa år.
 
Av de studenter som ingår i Socwareprogrammet är 50 stycken på gång att göra sina exjobb. I Lund och Linköping finns ytterligare lika många som går parallella kurser. Totalt finns alltså ett hundratal potentiella tävlande.
 
- Förhoppningsvis får vi in ett fyrtiotal bidrag, säger Rolf Rising.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)