JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flextronics vill ha små kunder

Flextronics fabriker i Malmö och Västerås slås samman och bildar, tillsammans med en fabrik i Billingstad i Norge, en egen enhet under namnet "Flextronics Regional Services". Tanken är att den nya enheten ska locka till sig kunder som vill ha produktion i kortare serier.
- I Europa har Flextronics fokuserat på stora, globala kunder inom telekom och IT, och på så sätt har vi kunnat växa snabbt. Men den sektorn växer inte lika snabbt idag och då är det naturligt att vi funderar på hur vi ska få in andra kunder, säger Peter Ekström som är chef för Regional Services.

Som namnet antyder ska Regional Services i första hand ta sig an företag som vill tillverka lokalt för den skandinaviska marknaden. Om denne i ett senare skede vill växa utanför Norden kan produktionen flyttas till någon av Flextronics stora industriparker världen över.

- Det här är ett pilotprojekt inom Flextronics, som har tillkommit på vårt initiativ. Om det visar sig framgångsrikt kommer vi säkert att se liknande satsningar på andra håll i företaget, säger Peter Ekström.

De tre fabrikerna har tillsammans drygt 1000 anställda och omsätter omkring 1,5 miljarder kronor i år, vilket enligt Ekström gör den nya enheten till en av de större tillverkarna i mellansegmentet. Bland konkurrenterna nämner han Partnertech och Note (före detta Norrtelje Elektronik).

- Det finns säkert 30 kontraktstillverkare i Skandinavien idag, men jag tror att vi kommer att vara nere i en handfull om 18 månader.


Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)