JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kiselsmedjan jagar små kunder i Sverige

Chartered Semiconductor öppnar kontor i Danderyd. Därmed vill kiselsmedjan kunna ge bättre stöd till storkunderna Ericsson och Nokia samt locka nya kunder bland mindre elektronikföretag.
Kontoret ska ansvara för projektledning av de arbeten som Chartereds nordiska kunder driver.

- Det tekniska arbetet kommer fortfarande ske i Singapore, men vi kommer att ta hand om kontakterna med företagen i Sverige, säger Stefan Ahlquist, ansvarig för den nordiska marknaden och chef för Stockholmskontoret.

- Norden anses som intressant då det finns många företag här som ligger långt framme när det gäller system- och IP-utveckling.

Han medger att satsningen självklart är ett försök att hävda sig gentemot de kiselsmedjorna TSMC och UMC, men att det också handlar om att hitta nya kunder bland de mindre företagen.

- Vi jobbar mycket med att plocka in flera konstruktioner på samma kiselbricka, vilket sänker kostnaden för de som vill tillverka mindre volymer. Vi hoppas att det ska kunna locka företag som hittills inte vänt sig till foundries, säger han.

På kontoret som precis öppnats sitter än så länge bara Stefan Ahlquist, men på sikt ska kontoret bestå av fem till tio personer och bestå av både process- och utvecklingsingenjörer samt försäljare. Utmaningen är att hitta folk med rätt kompetens.

- Vi behöver elektroingenjörer som är duktiga på halvledarprocesser, vilket inte är så vanligt i Sverige.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)