JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note leder globalt samarbete

Genom att samarbeta vill mindre kontraktstillverkare konkurrera med de stora internationella kontraktsjättarna.
Initiativtagare till samarbetet är svenska kontraktstillverkaren Note. Under de senaste 18 månaderna har företaget fört diskussioner med fem andra mindre och medelstora kontraktstillverkare från olika länder om att skapa ett gemensamt nätverk för produktionssamarbete. Note har informellt arbetat med tillverkare i andra länder tidigare, men har genom bildandet av EMS-Alliance formaliserat och utökat samarbetet.

Den grundläggande tanken med alliansen är att genom samarbete ska mindre kontraktstillverkare kunna erbjuda tillverkning i andra världsdelar, utan att ha fabriker där själva. På så sätt ska man kunna konkurrera med de stora drakarna som har fabriker över hela världen.

- I takt med att marknaden globaliseras vill alltfler företag ha möjligheten att tillverka produkter i olika delar av världen, säger Marina Filipson, styrelseordförande för EMS-Alliance.

Hon tror att samarbetet kanske inte nödvändigtvis ger företaget större beställningar på hemmaplan, men att det blir ett sätt att erbjuda tillverkning i andra länder, vilket är en service till kunden.

Deltagarna i EMS-Alliance är förutom Note, italienska Elem, Lee Mah från Kina, Rangsons Electronics från Indien, VRI Industria Eletronica från Brasilien, samt Xetel Corporation från USA.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)