JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Reparerar små kapslar med precision

Kalifornienbaserade Metcal har tagit fram en reparationsutrustning för små kretskort som hanterar kapslar med mikrometerprecision.
Reparationsutrustningen APR-5000 tar bort defekta och felplacerade komponenter med hjälp av varmluft. För att värmen ska fördelas jämnare justeras munstycket för varmluftsutflödet i förhållande till kretskortet för att hitta den bästa placeringen som inte upphettar komponenterna i onödan.

Kretskortets temperatur mäts med hjälp av tre termokors vilket innebär att man kan göra löpande justeringar av värmeprofilen under reparationen. APR-5000 har dessutom ett avsyningssystem som gör det möjlig för användaren att samtidigt se ovansidan av kretskortet och undersidan av komponenten.

Utrustningen kan hantera kretskort i storleken 8 x 10 tum (203,2 x 254 mm). Den kan förflytta och placera komponenter med en noggrannhet på 0,0254 mm och klarar av att hantera kapslar med bendelningen 0,3 mm. Den är därför lämplig för att arbeta med små kretskort och komponenter i BGA- och CSP-kapslar, vilka ofta sitter i utrymmessnåla konsumentprodukter som mobiltelefoner och bärbara datorer.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)