JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Skåp som mäter jitter

Tektronix snabbaste oscilloskop hittills mäter på pikosekundnivå

Med en bandbredd på 6 GHz och en samplingsfrekvens på 20 GSa/s är TDS 6604 Tektronix snabbaste oscilloskop hittills. Kretsarna är byggda i kiselgermanium.
- Jitter är det alla pratar om inom digital konstruktion nuförtiden, och det här oscilloskopet kan användas för att mäta jitter ner till 1-1,5 pikosekunder, säger Thomas Hallin på Tektronix.

- Det kostar inte mer än en ren jittermätare, men du får en massa andra funktioner på köpet.

20 GSa/s kan man få på en eller två kanaler, går man upp till 4 kanaler blir det högst 10 GSa/s per kanal. Minnet är 250 respektive 125 Kbyte per kanal.

Förutom snabbheten är en av nyheterna i TDS 6604 att det kan trigga på ett 32 bitar långt bitmönster på en seriell ingång, något som enligt tillverkaren är efterfrågat inom datakommunikationsbranschen.

Liksom andra Tektronix-oscilloskop har TDS 6604 en inbyggd PC, i det här fallet med Windows 98 som operativsystem. Det går att flytta data mellan mät- och PC-delen av instrumentet med hjälp av klipp-och-klistra, och man kan också styra mätningarna direkt från till exempel Excel. Om en extern skärm kopplas in kan den användas som PC-skärm och den inbyggda pekskärmen reserveras i så fall för mätningarna.

Lecroy lanserade ett jämförbart oscilloskop precis före jul, med samma samplingshastighet men med 5 GHz analog bandbredd.


Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)