JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kvävgas underlättar lödningen

Aga Gas(C16:39) lanserar Solderflex LIS, ett konverteringssystem som gör det enkelt att använda kvävgas i den konventionella våglödningsmaskinen.
Mer noggrant är Solderfelx LIS en rostfri ram bärandes en metallhuv med lämpliga fönster som placeras ovanpå metallsmältan i våglödningsutrustningen och skapar en skyddande atmosfär.

- Ramen specialtillverkas och måttanpassas till kundens utrustning, vilket gör att Solderflex LIS kan installeras i de flesta våglödningsmaskiner, säger Annika Palm, applikationsingenjör på Aga Gas.

Fördelarna med kvävgas är att lödningen blir enklare och man får färre lödfel, vilket leder till lägre reparationskostnader. Dessutom förbrukas mindre mängd lod och flussmedel, vilket är positivt ur såväl kostnads- som miljöperspektiv. Besparingen kan bli så stor som 60-80 procent.

- I och med övergången till blyfri elektronik ser vi mycket tydligt ett växande intresse för tillverkning i kvävgasmiljö, säger Annika Palm.

Dessutom lanserar Aga Gas Solderflex IS, ett förvaringssystem för kretskort och komponenter som bygger på förvaring i kvävgasmiljö, vilket förlänger lagringstiden och ger bättre lödbarhet. Kvävgasens kontrollerade luftfuktighet gör att man kan minimera risken för att fukt ska tränga in och orsaka problem som delaminering och komponentsvällning, så kallad popcorn-effekt.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)