JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Besökarens guide till mässans bästa spel och lekar

Tillgången på champagne är begränsad på mässan, men för den som tröttnat på komponenter, kontaktdon och mätinstrument finns det mycket annat att roa sig med.
Börja dagen med en kopp kaffe och en rykande färsk mässtidning i Elektroniktidningens monter. Medan energin fortfarande är på topp kan det vara läge att ge sig på någon av alla de tävlingar och lotterier som finns. Vad sägs om en tv på 28 tum, en mountainbike, en fleecetröja, en låda viltkorv, en digitalkamera, en ryggsäck eller varför inte en timmes racerbilskörning på Anderstorp?

I många fall räcker det med att lämna sitt vistkort och svara på några enkla frågor, vissa tävlingar kräver lite mer. Det gäller till exempel i monter C13:68 där XAM-kompetensprojekt kör en frågesport i elektronik. Förstapris är en ryggsäck med hemligt innehåll. Hittills ligger toppnoteringen på 90 poäng av 110 möjliga.

Hos Promoco (C05:30) kan man vinna en tv, DVD-spelare eller en cd-spelare genom att svara på några enkla frågor och gissa hur många kugghjul det finns i röret. Hos grannen Rotakorn (C05:20) gäller det också att gissa antalet komponenter. Chansen att vinna cykeln hos Alcatel Norkrets (C05:09) var i går cirka en på 300. Lite bättre är chansen att få med sig en låda värmländska viltspecialiteter hem. Tre lådor per dag lottas ut i monter C17:21.

Hos Gycom (C10:20) ska man gissa antalet reläer för att ha chans att vinna den kombinerade klockan och väderstationen. ISS lottar ut en digitalkamera i monter C15:50 liksom In Time i monter C05:69. Ericssons mobiltelefon T68 kan man vinna hos Samhall i monter C16:59. Hos Swentech (C17:51) ska man hitta tre av fem lödfel på ett kretskort för att få chansen att vinna en biobiljett eller frukt och godis.

Hos skruvspecialisten Bufab Bix (C05:70) kan man vinna en tavla med skruvar från den klassiska "Hot line"-tiden. Skruvarna är rejäla doningar i jämförelse med dagens mikromodeller.

För den som vill ha lite mer action kan kanske bordshockey i Glenairs monter C02:51 vara frestande. ändå fortare kommer det att gå på Anderstorp i maj när vinnaren av GWS utlottning (C14:40) får chansen att gasa på i en riktig racerbil.



Många olika bollar

Annars kan man låta sig imponeras av eller rentav utmana biljardmästarna i kontraktstillverkaren Notes monter C18:40. Lite mer energi kräver de golfbanor som finns hos Impact Memec (C05:41) och TRG Components (C08:49). Hos den sistnämnda kan man vinna muggar och dessutom utlovas påfyllning med någon lämplig vätska.

Efter allt tävlande kan det vara skönt att varva ner med en stråkkvartett. Varje timme spelar Lunakvartetten i Huber + Suhners monter C03:40, på repertoaren finns bland annat Abbas gamla slagdänga "Money, Money".


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)