JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mässbesök istället för lektioner

Trots den dåliga uppslutningen när IM bjöd in skolor till mässan finns det elever på plats. Allan Lindkvist, pensionerad teleingenjör och lärare, har i egen regi tagit med sina elever.
Under tre dagar har han haft med sig drygt 60 gymnasielever till Elektronik-EP.

- Jag är helsåld på mässor! De kan aldrig nånsin ersättas med lektioner, säger Allan Lindkvist, som är väldigt mån om att ta med sina elever på mässor så fort tillfälle bjuds.

Han är egentligen pensionerad, men jobbar på konsultbasis som lärare inom elektronik, telekom och fysik. I går hade han med sig 18 elever från naturvetarprogrammet på Tullinge Gymnasium.

Allan Lindkvist har själv raggat biljetter åt eleverna från utställande företag. IMs satsning på skolorna hade han inte hört talas om förrän han läste om den i tisdagens mässtidning.

- Nu har jag pratat med IM, och det verkar som om inbjudningarna inte riktigt gått fram till de intresserade.

Allan Lindkvist har gett sina elever i uppgift att hitta tre saker som intresserar dem särskilt och skriva om dem. Pär Bengtar från Tullinge Gymnasium fastnade för Imegos UV-mätare för solbadare och Sonys designade mikroskop.

Många frestelser på mässan

- TFT-skärmarna var rätt coola också. Det är häftigt att de har blivit så stora. Fast sedan var det ju en del som hindrade mig också. Jag fastnade till exempel rätt länge vid hockeyspelet.

Slutligen kan det konstateras att elektronikintresset är könsrelaterat även bland de yngre. Av de elever Allan Lindkvist hade med sig på mässan var bara en tjej.


Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)