JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Simulerar både radio och DSP

AWR attackerar hela kedjan i kommunikationssystem från rf till digitalt

Ett verktyg för simulering och analys av rf-kretsar som även innehåller analys av digitala signalbehandlingsdelar har introducerats av verktygsföretaget AWR.
Applied Wave Research, AWR, har lanserat verktygssviten Visual System Simulator 2002, avsedd för den som behöver analysera kretsar i mikrovågsvärlden, främst för trådlösa kommunikation, elektrooptiska system och annan höghastighetskommunikation.

Sviten erbjuder tidssimulering och ett modellbibliotek som innehåller det mesta från radiokanalen via rf-delarna till DSP-delsystem. Allt körs på pc, och är integrerat i AWRs tidigare lanserade paket Microwave Office.

Verktyget är både snabbt och lättanvänt. Med hjälp av rullgardinsmenyer och dra-och-släpp-rutiner kan användaren bygga grafiska blockdiagram och analysera prestanda på konstruktioner. Det går att välja mellan mängder av mätverktyg, och alla mätningar görs i realtid. Signalgeneratorer finns för en rad modulationstyper, från AM och FM till ortogonal frekvensmultiplexering (OFDM), och kvadratisk amplitudmodulering (QAM).

Biblioteket omfattar drygt 230 element, inklusive kodare och avkodare för exempelvis Viterbi och Reed-Solomon, modulatorer och demodulatorer samt en rad filter. Dessutom finns som tillval bibliotek för mobiltelefonstandarder som 3G, IS95, GSM, Edge samt 802.11 i olika varianter.

- Ett skäl till att vi lyckats göra ett verktyg som är mycket snabbare än andra på marknaden är att vi skrivit om hela programmet från början, med moderna objektorienterade metoder, säger AWRs marknadsdirektör Ted Miracco.

En stor del av funktionerna i detta verktyg kommer från programmet Acolade, utveckat av företaget I/Q Com som AWR köpte förra året. I Sverige representeras AWR av MTT Components & Systems, som får tekniskt stöd av konsultföretaget Communicator.

En utvärderingsversion av verktyget kan laddas ner från www.appwave.com/products/vss2002.html.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)