JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sanmina-SCI löser volymproblemet åt Note

Tack vare nytt avtal kan kunderna lättare byta leverantör vid behovKontraktstillverkaren Note har skrivit ett samarbetsavtal med den globala spelaren Sanmina-SCI.Tanken är att Sanmina-SCI ska ta hand om de riktigt stora volymerna medan Note sköter de små och medelstora volymerna på den nordiska marknaden.
- Det är en avsevärd skillnad mellan att producera högvolym åt internationella företag och att tillverka i mindre serier åt lokala beställare. Det viktiga är att inse att det inte går att erbjuda allt, säger Notes koncernchef Sten Dybeck.

Kunderna ska i framtiden kunna slussas mellan de båda företagen allt eftersom behovet av produktionskapacitet växlar. Samarbetsavtalet ger alltså Notes kunder tillgång till volymproduktion över hela världen, ett behov som man tidigare försökt lösa genom ett globalt nätverk av likasinnade kontraktstillverkare i Italien, Indien, Kina, USA och Brasilien.

Omvänt får Sanmina-SCI en möjlighet att fokusera på ren volymproduktion i Sverige.

- Genom samarbetsavtalet säkerställer vi en hög servicegrad åt våra nordiska kunder samtidigt som vi får möjlighet att renodla vår volymstrategi, säger Niclas Olsson som är marknads- och försäljningschef på Sanmina-SCI.

Företaget har anläggningar i Motala (fd Nokia), Sundsvall och Örnsköldsvik (fd Essex) liksom i Jönköping, Bengtsfors, Åmål och Eskilstuna (fd Segerström & Svensson).

Note har knappt 400 anställda i Sverige och omsatte 514,8 miljoner kronor under fjolåret. Resultatet för skatt hamnade på 22,1 miljoner kronor. Företaget, som tidigare hette Norrtelje Elektronik, har vuxit både organiskt och genom förvärv. I oktober 2000 köpte man konkurrenten Trienta med fabrik i Torsby och dubblerade i det närmaste omsättningen.

Tillsammans med fabriken i Norrtälje utgör Torsby basen i verksamheten. Företaget har också satt upp ett minilabb i Kista och har ett kontor med tio produktionssamordnare i Polen. En etablering liknade den i Kista är planerad i Göteborg.

Under de två senaste åren har Note aktivt byggt upp ett världsomspännande nätverk av elektronikproducenter för att möta konkurrensen från de globala jättarna.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)