JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Konferens på djupet

Varje år arrangerar IEEE halvledarkonferensen ISSCC, International Solid State Circuit Conference. Majoriteten av talarna och åhörarna kommer från industrin, men öppenheten och samtalstonen är den akademiska: det här gjorde vi, så gick det och de här slutsatserna kan man dra.
San Francisco är sedan åtskilliga år hemvist för halvledarkonferensen ISSCC. Årets konferens var den fyrtionionde i ordningen.
IEEE vill att vi presenterar ISSCC som "det ledande globala forumet" för diskussioner om integrerade kretsar. Hur ledande den är, är svårt att säga med tanke på att det är den enda konferens i sitt slag jag har bevistat, men det fanns i alla fall inga spärrar när det gällde att gräva ner sig i kretstekniken. Ingen diod var för liten, ingen milliwattsiffra för obetydlig för att tas upp till skärskådande.

I de enorma föreläsningssalarna träffades akademiker och stjärnkonstruktörer från världens stora halvledarföretag för att berätta för varandra vad de hållit på med sedan sist. Allt från AD-omvandlare till system på kisel presenterades med en öppenhet som normalt bara brukar förekomma i forskarvärlden.

ISSCC - det fullständiga namnet är förresten International solid state circuits conference - hålls i San Francisco i februari nästa år också. Den är värd ett besök.

Och när man har tröttnat på kislet återstår alltid efterrätterna på The Cheesecake Factory.

Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)