JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssonfabrik under klubban
Sugen på en egen mobiltelefonfabrik? Den 14, 15 och 16 maj fanns chansen att komma över produktionsmaskiner och testinstrument från Ericssons Mobile Communications nedlagda fabrik i Norrköping.
Totalt gick mellan 2 000 och 3 000 objekt under klubban per dag. Auktionen hölls i fabrikslokalerna på Kabelvägen i Norrköping men den kunde också följas direkt via Internet.

Mycket av det som såldes var testinstrument som frekvensräknare, signalgeneratorer, GSM-testare, spektrumanalysatorer men auktionskatalogen upptog också monteringsmaskiner, robotceller, lödugnar, transportband och kartongvikningsmaskiner.

Det här är inte första gången som Ericsson säljer nedlagda fabriker på auktion. Under mars och april har Dovebid anordnat auktioner i både USA och Malaysia. För ett och ett halvt år sedan var det mobiltelefonfabrikerna i engelska Carlton och Scunthorpe som gick under klubban efter det att produktionen flyttats ut.

Företaget är långt ifrån ensamt och att sälja mer eller mindre kompletta fabriker. I Dovebids auktionskalender för den närmaste månaden finns namn som Thomson, Philips och Motorola.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)