JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nytt forskningscenter ska ge fler fotonikföretag

KPRC, Kista Photonics Research Center, invigdes onsdagen den 29 maj. KPRC är ett samarbetsprojekt mellan IT-universitetet vid KTH och forskningsbolaget Acreo.
En tydlig trend idag är att företag och institutioner på högskolor förlorar sina drivande roller i den tekniska utvecklingen. Istället sker utvecklingen på något av de otaliga forskningscentra som växer upp som svampar ur jorden, och som drivs i samarbete mellan högskolor och fristående forskningsbolag.

Det hävdade KTH:s rektor Anders Flodström när han den 29 maj invigde KPRC, Kista Photonics Research Center.

KPRC är ett samarbetsprojekt mellan IT-universitetet vid KTH och forskningsbolaget Acreo. Startskottet gick egentligen redan den 1 januari i år, men i onsdags var det dags för den högtidliga invigningen.

IMIT, institutionen för mikroelektronik och informationsteknik, står för högskoledelen. Över hundra forskare, tekniker och doktorander är redan knutna till centret. Tanken är, som alltid när Acreo är inblandade, att få ut forskningsresultat på marknaden i form av nystartade företag.

Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)