JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Branschen gillar nya danska mässan

Elektronik-02 är namnet på Danmarks nyaste elektronikmässa, som ser ut att locka såväl fler utställare som besökare än de tidigare danska mässorna.
Den 17-19 september äger mässan Elektronik-02 rum i danska Odense. Arrangörerna hade från början räknat med 80-100 utställare, men trots de bistra tiderna har hela 112 utställare hittills anmält sig. Man hoppas på 5 000 besökare, vilket i så fall skulle bli rekord för danska mässor inom elektronik.

Siffrorna kan jämföras med Elektronik/EP-2002 i Stockholm där 400 utställare lockade drygt 10 000 besökare. Den danska elektronikindustrin är uppskattningsvis ungefär tredjedelen så stor som den svenska.

Ambitionen med Elektronik-02 är i stället att skapa en smal, målinriktad specialmässa som enbart vänder sig till yrkesverksamma i elektronikbranschen.

- Många elektronikföretag känner att de drunknar i utbudet på de breda industrimässorna, där besökarna ofta är en blandning av fackfolk och nyfikna barnfamiljer på weekendutflykt, säger mässchefen Per Bach i ett pressmeddelande.

Starkaste utställarkategorier är komponenter, test- och mät samt, intressant nog, konstruktionsprogramvara - en nisch som svenska elektronikmässor haft svårt att attrahera. Produktionssidan är dock tämligen svag, att döma av utställarförteckningen.

En hel del idéer verkar annars ha hämtats från svenska mässor. Bland annat genomförs en paneldebatt om elektronikindustrins framtid, samt Den Varme Stol (Heta Stolen), där tidningen Ingeniørens (!!!Danskt ö!!!) chefredaktör Per Westergård intervjuar ledande personer ur dansk elektronikindustri.
Ingeniøren är för övrigt medarrangör, i sällskap med branschorganisationen Itek, importörföreningen Ifpe samt Dansk Elektronik Forening, motsvarigheten till svenska Elektronikindustriföreningen.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)