JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synkmodul på litet kort

Flexibel arkitektur ryms på 3 x 3 mm

Ibland finns det fördelar med moduler framför enkretslösningar.Det anser i alla fall Terasync, som gjort en nätsynkroniseringsmodul på 3 x 3 mm för linje-kort med hastigheter på upp till 10 Gbit/s.
Terasyncs timermodul använder standardformen SLC (Small Line Card) i stället för en krets som kan integreras direkt på nätverkskortet.

- SLC:n är konstruerad med en flexibel arkitektur, som gör att den kan skräddarsys efter kundens önskemål, och dessutom fungera i extrema temperaturer, vilket löser många av de problem som förekommer med existerande enkretslösningar, säger Terasyncs vd Eran Peled.

Modulen är designad för nätverksutrustning som SDH/Sonet, IP-växlar, DSLAM:ar med mera, och följer synkroniseringsstandarderna ITU-T G.709 och Telcordia GR-253-CORE. Jittret är mindre än en picosekund.

Andra funktioner är avancerad säkerhetskontroll av referenssignalen, byte av referens utan fördröjning, och uppgraderbar programvara. Priset varierar mellan 300 och 100 dollar styck, beroende på kvantiteter.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)