JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Goda skäl åka till Göteborg

Det är nu mindre än två veckor kvar tills dörrarna öppnas på mässan Komponent Elektronikproduktion 2003, årets stora branschhändelse i svensk elektronik.
För många i elektronikindustrin är det en självklarhet att besöka mässan, men att döma av de senaste årens besökarsiffror så känner sig allt färre kallade.

I år kan dock trenden vända. Visserligen har elektroniksverige genomlevt sin tuffaste lågkonjunktur på minst ett decennium, men det beror främst på telekomraset runt om i världen. övrig industri har faktiskt klarat sig riktigt hyggligt. Nu verkar dock kulmen ha passerats för telekombolagen och Ericssonchefens löften om vinst i år anses allt mer trovärdiga.

Den som vill vara med när det nu ser ut att vända uppåt måste förstås ta alla chanser att fördjupa och utöka kontaktnätet - typiskt sådant som mässor är bra för. Här finns 300 utställare som inte önskar högre än att få visa upp vad de går för.

Mässan bjuder dock på betydligt mer. Tidigare har elektronikmässorna i både Göteborg och Stockholm kritiserats för att vara alltför fokuserade på utställarnas montrar. Det har helt enkelt hänt för lite mellan utställarna. Senaste elektronikmässan, i Stockholm i januari 2002, var en vändpunkt och årets arrangörer har byggt vidare på konceptet - förutom företagens montrar erbjuds besökarna i Göteborg bland annat 200 kostnadsfria seminarier, temaavdelningar kring inbyggda system och Bluetooth, en fungerande produktionslina, ett designforum och en paneldebatt. Elektroniktidningen bidrar med en daglig utgåva av tidningen och intervjuer på scen i Heta Stolen.

Dessutom är Göteborg en mycket trevlig mässstad, med utställningshallar på promenadavstånd från Avenyns och övriga Göteborgs alla trevliga restauranger och andra näringsställen.

Vi på tidningen tycker att det ska bli jätteskôj. Och vi hoppas förstås få se dig på besök i vår monter, B01:42. Välkommen!

Läs mer om mässan:
Seminarierna: Sverige kan elektronik!
Flip-chip visas i verkligheten
Inbyggnadsföretagen predikar om återanvändning
Design Forum: Här finns den goda formen
Bluetooth går egen temapark
Möte i mönsterkortsbranschen
Elektroniktidningen blir daglig

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)