JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inbyggnadssatsning på Tekniska Mässan

När Tekniska Mässan slår upp portarna i Älvsjö nästa vecka hör en satsning på inbyggda system till de intressantaste nyheterna. Ett 30-tal företag ställer ut på denna avdelning, och nästan lika många seminarier avhålls i ämnet.
Tekniska Mässan har traditionellt inte upplevts som särskilt central för elektronikbranschen. Men årets upplaga kan bli en vändpunkt. För ett 30-tal leverantörer av produkter för inbyggda system ställer ut på en gemensam yta, ivrigt påhejade av IM-föreningens embeddedsektion.

- Förr sålde våra företag mest till telekomindustrin. Men nu ser vi en stor ökning av inbyggd intelligens i andra industrier. Och då är det naturligt att prova Tekniska Mässan, säger Johan Nordin, ordförande i IM-föreningens embeddedsektion och tillika vd på leverantören Recab.

- Det är en bred publik på Tekniska Mässan, men för oss är de andra utställarna lika viktiga kunder som besökarna. Om vi visar upp vad vi kan så hoppas vi att fler företag får upp ögonen för möjligheterna med inbyggnadsteknik.

- Eftersom det är första gången vi är med så inser vi att vi inte är så kända, och att vi därför måste satsa på utbildning, i form av ett seminarieprogram, säger han.

De närapå 30 seminarierna spänner över så vitt skilda fält som avlusning av realtidskod, Compact PCI, säkerhetskritiska system, Wlan för industribruk och licensfria radioband. Föredragens titlar indikerar att embeddedbranschen är tämligen spretig.

- Visst är vi spretiga. Men branschen är ung och vi håller på att jobba på ett mer gemensamt budskap. Mässorna är ett viktigt led i det arbetet, säger Johan Nordin.

Det är bråda tider för företagen inom inbyggda system, eller embedded-teknik som IM-föreningen föredrar att kalla dem. Först gjorde de en storsatsning på Komponentmässan i Göteborg, där den konstruktionstävling som anordnades väckte stort intresse. Några veckor senare var det dags för Real-Time Show i Stockholm, och nu alltså Tekniska Mässan. Tre mässor på en månad är nog på gränsen för vad vilken bransch som helst mäktar med.

- Jo, det är för mycket. Men inte särskilt många företag var med på alla tre. Och inom IM-föreningen vill vi prova alternativ till endagarsmässor som Real-Time Show, säger Johan Nordin.

Flera av bidragen till konstruktionstävlingen i Göteborg, bland dem vinnande Portsystem 2000, kommer även att ställa ut på Tekniska Mässan.

Mässan är öppen 7-11 oktober. Mer info på www.tekniskamassan.se.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)