JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fem nya modeller av oscilloskopet Waverunner

Förbättrad prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. Det är budskapet från LeCroy som lanserar fem nya oscilloskop.

- Waverunner är den enda av våra produkter som inte förnyats det senaste året, säger Pino Alessandro som är europeisk försäljningschef på LeCroy.

Men nu är det dags att uppgradera oscilloskopfamiljen som ursprungligen lanserades 1994.

- Med Waverunner 6000 återtar vi ledningen både när det gäller pris och prestanda. Att vi kan gör det beror på att teknik som utvecklats för toppmodellerna nu blivit så billiga att vi kan införa den i mellanklassegmentet.

Det gäller till exempel AD-omvandlarna som tillverkas i IBMs kiselgermaniumprocess och som tidigare användes i värstingmodellerna. Instrumenten har också den patenterade X-Streamtekniken som snabbar upp efterbehandlingen av data tio till hundra gånger jämfört med traditionella lösningar.

X-Stream paketerar insamlade data i block som sedan skyfflas över ett i taget till processorns cacheminne för analys. Förutom data rymmer cacheminnet också den algoritm som analyserar data. För användaren ser analysen ut att gå i realtid.

LeCroy lanserar fem nya oscilloskop med en analog bandbredd från 35 MHz till 2 GHz. Samplingshastigheten går från 2,5 GHz till 10 GHz och minnesdjupet ligger på 1 MSa/kanal. Det fördubblas om man bara använder hälften av kanalerna.

Oscilloskopen har också fått ett nytt användargränssnitt.

- Instrumenten ska bli enklare att använda, särskilt för personer som inte använder dem varje dag. Därför har vi gjort om gränssnittet så att det bara behövs en knapptryckning för att konfigurera instrumentet och med två knapptryckningar når man alla typer av analyser.

Priset börjar på 8 890 euro för de två enklaste modellerna.

- I motsats till våra konkurrenter ger vi fortfarande tre års garanti på instrumenten. Dessutom garanterar vi service på instrumenten hela sju år efter det att tillverkningen upphört.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)