JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fritt fram för intresseanmälningar till IVSS

Äntligen verkar det lossna för IVSS, det svenska forskningsprogrammet för 640 miljoner kronor som ska öka säkerheten på våra vägar med elektronik.
- Vi kommer inte att gå ut med något upprop om att lämna in ansökningar vid en viss tidpunkt. Så sitt inte och vänta. Jag uppmanar alla som hör av sig att kontakta våra huvudpartners lastbilstillverkarna Scania och Volvo, personbilstillverkarna Saab Automotive och Volvo Personvagnar och Fordonskomponentgruppen. De har börjat ta emot intresseanmälningar löpande, säger IVSS programdirektör, Torbjörn Biding på Vägverket.
Man har enats om att alla intresseanmälningar som kommer in sedan ska slussas genom den så kallade beredningsgruppen, där representanter från alla de sju parterna sitter med. Men det är ännu osäkert när beslut om de första anslagen kommer att fattas.

- Jag vill att vi ska komma igång så snart som möjligt, och helst före årsskiftet. Men i beredningsgruppen är man tveksam. Där tror man att de första besluten kommer först i början av 2004, säger Biding.

Alla 640 miljoner kronor är på plats, men Biding är noga med att understryka att det inte handlar om nya medel utan om omfördelningar av befintliga resurser. På agendan finns också att söka pengar från EUs ramprogram.

- Vi är flera som har erfarenhet från Europa men det är viktigt att först skapa en stabil plattform i Sverige. Och i flera av projekten finns kontakter med FP6, korsbefruktning pågår redan, säger Torbjörn Biding på Vägverket i Göteborg.

Erika Ingvald

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)