JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericssons 3G-lur kommer i januari
Årets julklapp blir den inte, 3G-telefonen Z1010 från Sony Ericsson. Den börjar nämligen säljas först i januari nästa år, och då i begränsad skala. Den fullskaliga lanseringen sker först efter sommaren.
Sony Ericssons första 3G-telefon, Z1010, går för närvarande igenom de sista testerna hos operatörerna. Och enligt nyhetsbrevet www.3G.co.uk går testerna så bra att telefonen kan introduceras på den brittiska marknaden i januari. Företagets marknadschef säger till nyhetsbrevet att han är mycket nöjd, inte minst med funktionerna för videokonferens.

Z1010 är byggd på en plattform från Ericsson Mobile Platforms och ska klara både 3G-standarden UMTS och vanlig GSM och GPRS. Den är av vikbar musselskalmodell och har två kameror - en för videokonferens och en för att ta bilder med, såväl stillbilder som rörliga. Telefonen har två skärmar, en större i färg för bildvisning och en mindre, monokrom alfanumerisk, på utsidan av musselskalet.

Internt finns 65 kbyte minne. Därtill går det att använda Sonys Memory Stick Duo. Sonys senaste minnespinne, Duo Pro, används dock inte. Med minnespinnen går det snabbt att flytta bilder, filmer och musikfiler, i vissa fall snabbare än med alternativen USB (12 Mbit/s) och Bluetooth.

Givetvis finns funktioner för SMS, MMS, video-MMS, e-post och polyfona ringsignaler.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)