JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ger extra spänning i mobilen

Atmel har släppt en krets speciellt konstruerad för att sköta effekthanteringen av en rad tilläggsfunktioner i framtida mobilterminaler. Det är den första standardprodukten i sitt slag, hävdar Atmel.
Med den nya kretsen AT73C204 erbjuder Atmel en integrerad lösning för effekthantering av tillläggsfunktioner i nästa generation mobiltelefoner. Den kan användas för en mängd telekommunikationsstandarder, såsom GSM/GPRS, CDMA, CDMA2000, WCDMA, UMTS och PDS.

Kretsen, som är tillverkad i en vanlig CMOS-process, är konstruerad för att stödja kameramoduler, MP3-kretsar, hjälpprocessorer till multimediatillämpningar, externa minnesmoduler, USB-gränssnitt samt trådlös kommunikation via Bluetooth och Wi-Fi.

Stöd till hjälpprocessor


För att klara detta har sju oberoende linjära spänningsregulatorer integrerats i AT73C204. Dessa kan ge utspänningar i området från 1,8 till 2,8 V samt utströmmar från 10 mA till 130 mA.

En switchad omvandlare med inbyggd FET har också adderats. Den ger 300 mA ut vid 1,8 eller 2,5 V och är ämnad att stödja hjälpprocessorn som vanligtvis fungerar som en multimediamotor i den här typen av mobiltelefoner. Ytterligare funktioner värda att nämna är drivsteg för lysdioder, nivåskiftare med tre kanaler, skydd mot för höga respektive låga spänningar samt skydd mot överhettning.

AT73C204 kommer i två kapslingsvarianter: en extra tunn 5 x 5 mm stor BGA med 49 anslutningar och en 7 x 7 mm stor QFP med 49 ben. Prover av kretsarna finns att få nu, liksom referenskonstruktionskort med monterade kretsar.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)