JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Avlusning på ett ben

Brittiska Debug Innovations har utvecklat teknik som möjliggör JTAG-testning på ett istället för fem ben. Tekniken demonstreras vid Embedded World 2004 i Nürnberg i mitten av februari.
Det är dags att sluta slösa ben på felsökning menar Debug Innovations Dave Adshead, som tidigare var chef för avlusningskonstruktion hos ARM. För det är slöseri, menar han, att reservera fem ben på en krets för testning enligt JTAGs IEEE 1149.1, ett standardförfarande sedan mer än tio år, när benen istället skulle kunna utnyttjas för ökad funktionalitet.

Därför har han konstruerat en kretsteknik som gör det möjligt att utföra JTAG-testningen på ett enda kretsben.

- Vi vet att behovet av den här tekniken är stor, särskilt hos tillverkare av mikrostyrkretsar, säger han.

Debug Innovations J-Link-system består dels av logik, dels en omvandlingsdosa för koppling av J-LINK till vanliga JTAG-testare eller inbyggda kretsemulatorer.

- Några kretsar med vår nya kretslogik har ännu inte byggts. Vi lanserade tekniken i slutet av året och demonstrerar den för första gången nu i Nürnberg, förklarar Debugs Lester Perera.
Licensierbart ip

Han berättar också att intresset för tekniken är stort. Företaget har diskussioner igång med flera stora kretstillverkare, såväl ARM-baserade som icke-ARM-baserade.

- Jag kan i nuläget inte nämna några namn, men vi talar om marknadsledare. Och eftersom vi siktar på att sätta en standard är det viktigt att vi får dessa ombord först, säger han.

J-LINK, som ännu inte är patenterat, erbjuds som licenserbart IP till såväl kretstillverkare som tillverkare av avlusningsutrustning.

J-LINK-omvandlare kommer också att finnas tillgängliga för inbyggnad i ARMs Multi-ICE kretsemulatorer eller andra JTAG-kompatibla kretsemulatorer för inbyggnad.

- Eftersom omvandlingsdosan kan byggas in i kretsemulatorer och J-LINKs konstruktion ger kompatibilitet med JTAG-standarden kan tillverkare av kretsemulatorer erbjuda J-LINK-stöd utan extra anslutningar, säger Dave Adshead.

Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)