JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electroprocess i Borlänge i konkurs

Electroprocess i Borlänge har gått i konkurs efter flera år med stora förluster. Företaget tillverkar mönsterkort, och är näst störst av de kvarvarande mönsterkortstillverkarna i Sverige. Konkursförvaltaren arbetar med att snabbt hitta en köpare.
Antalet mönsterkortstillverkare i Sverige har halverats på ett par år, och minskar ytterligare med Electroprocess konkurs. Konkursförvaltaren Anders Mellberg siktar på en snabb hantering av ärendet.

- Det måste fattas beslut mycket snabbt. Senast i mitten av mars visar det sig om det finns en köpare för företaget, eller om det blir en försäljning av inventarierna.

Electroprocess har idag 34 anställda. Kunder finns, men förtjänsten är dålig på grund av konkurrens från låglöneländer. Ägarna, framför allt High Speed, har fram till nu fortsatt att skjuta till pengar.

- Det sista året har företaget försökt expandera sig ur krisen, och det har i dag mycket stor produktionskapacitet, berättar Anders Mellberg.

Vid bokslutet i april 2003 var företagets förlust 4,7 miljoner. Anders Mellberg kan ännu inte uttala sig om utsikterna att driva företaget vidare med nya ägare.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)