JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AT&S öppnar eget

Europas största mönsterkortstillverkare AT&S öppnar eget kontor i Sverige.
Österrikiska AT&S är ingen nykomling på den svenska marknaden. Företaget har representerats av Ulf Jonsson sedan början av 90-talet. Men nu tar företaget steget fullt ut och öppnar ett eget kontor i Stockholm.

- AT&S har ambitionen att växa och då ingår det i policyn att öppna eget, säger Ulf Jonsson som numera är anställd av AT&S.

Det svenska kontoret kommer att få ytterligare två anställda och tanken är att det ska betjäna både Norden och Baltikum.

Företaget har ett brett utbud med allt från enlagerskort och flerlagerskort med stackade vior till specialmodeller för mobiltelefoner som till exempel "flex rigid" där två FR4-kort sitter ihop via ett flexkort. Modellen används till exempel i vikbara mobiltelefoner.

Företaget går med vinst och uppger att 40 procent av alla mobiltelefoner som tillverkas i Europa har mönsterkort från AT&S och för hela världen är siffran 15 procent.

- Historiskt sett har vi varit starka på telekomområdet men vi försöker växa på fordonssidan och på industrisidan, säger Ulf Jonsson.

Företaget levererar allt från prototyper till större volymer och har fyra fabriker i Österrike men också produktion i Indien och Kina.

AT&S tillverkar blyfria mönsterkort men än så länge är efterfrågan liten. Däremot är halogenfria laminat populära.

- Brytpunkten var för ett år sedan när priserna kom ned, säger Ulf Jonsson.

AT&S är Europas största mönsterkortstillverkare och har gått med vinst de senaste åren. Omsättning förväntas landa på 317 miljoner euro för det brutna räkenskapsåret som slutar sista mars i år.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)