JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Aeroflex blir ett lyft för Saven

Mät- och testinstrumenttillverkaren Aeroflex återfinns numera i Saven Hitechs produktportfölj.
- Det var inte läge att starta ett eget kontor och ska man ha möjlighet att komma ut måste man ha en partner, säger Ulf Lervik.

Han är anställd av Aeroflex och har ensam sålt företagets produkter i Sverige. I fortsättningen får Ulf Lervik hjälp med det av Saven Hitech medan han själv koncentrerar sig på nyckelkunder som vill ha skräddarsydda lösningar.

Saven Hitech, har tidigare varit stora på mätinstrument, men sedan företaget tappat LeCroy har produktportföljen varit tunnaste laget.

- Aeroflex blir vår största agentur på test- och mätsidan och det blir ett bra komplement till det vi har sedan tidigare, säger Ove Larsson på Saven.

Företaget, som också representerar Racal och Bird, får därmed en utpräglad rf- och mikrovågsprofil vilket medför att konkurrenterna har namn som Agilent, Rohde & Schwarz och Anritsu.

- Många säger att det blir som att sticka huvudet i ett getingbo men Aeroflex har bra instrument, säger Ove Larsson.

Aeroflex är ett företag med ganska brokigt produktutbud. På test- och mätsidan finns rötterna i brittiska Marcon. Företaget köptes av amerikanska IFR som i sin tur blev uppköpta av Aeroflex.

Idag samsas ytterligare ett antal uppköpta test- och mätföretag under samma hatt, bland annat förvärvades Racal Instruments i höstas.

- Vi hade agenturen för Racal så det bidrog till att vi fick Aeroflex.

Test- och mätmarknaden har precis som övriga elektroniksektorn tagit mycket stryk de senaste åren men kanske är det på väg upp igen:

- Siffrorna från IM-föreningen för sista kvartalet i fjol visade på en uppgång. Det är första gången på två år som det inte minskar. Men det är för tidigt att säga om det är en bestående uppgång, säger Ove Larsson.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)