JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Gerd Levin-Nygren, vd för Note Torsby ...
... som fått utmärkelsen Årets Chef av tidningen Chef. Gerd Levin-Nygren började på lagret för 32 år sedan och är idag chef för kontraktstillverkaren Notes fabrik i värmländska Torsby.
Vad har du gjort för att få den här utmärkelsen?
- Från det jag började i november 2000 har omsättningen gått från 55 till 160 miljoner och antalet anställda har ökat från 70 till 130 personer. Det är en kraftig expansion i en bransch som inte haft någon tillväxt de senaste åren.
- Sen har det blivit lite uppmärksamhet kring mitt ledarskap. Vi har en rätt platt organisation med högt i tak och jag är noga med att informera om vad som händer och vilka mål vi har.

Tidigare hade fabriken dåligt rykte, hur kom det sig?
- Vi hade några år då vi stod stilla, dessutom fanns inte öppenheten och den positiva andan som vi har nu.
- Det gäller att arbeta med kundfokus samtidigt som personalen mår bra och verksamheten går med vinst. Dessa tre mål måste harmoniera.

Finns det saker kvar att göra?
- Det finns det alltid. Arbetet tar aldrig slut.

Ni ska snart flytta verksamheten till en helt nybyggd lokal.
- Den 1 maj går flyttlasset och då får vi dubbelt så stor yta som idag. Det gör att vi kan expandera ytterligare och anställa fler. Jag räknar med att vi ska omsätta 200 miljoner kronor i slutet av året.
- Dessutom kan vi profilera oss ännu hårdare som tillverkare av elektronik till tunga fordon och till utrustning för tuffa miljöer. Vi får bland annat nya enheter för lackning, gjutning och temperaturcykling.

Ni ingår i Notekoncernen som har fabriker på olika håll i Sverige. Är det någon skillnad att jobba i Torsby jämfört med Norrtälje, Lund eller Borås?
- Vi kommer från olika världar och Note har varit noga med att ha kvar den lokala profilen. En pusselbit som koncernen tillfört är marknadsföringsbiten som också är väldigt viktig.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)