JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nystartade Xinor siktar på elektroniktillverkarna
Med en kombination av agenturer inom produktionsområdet och förmedling av begagnade maskiner vill Xinor serva elektroniktillverkarna.
- Vi hade en egen idé om hur ett företag ska se ut. Därför jobbar vi bara med det som är kärnverksamhet, allt annat har vi outsourcat. Det gäller till exempel lagret. Dessutom ser vi Norden och Baltikum som en marknad, det gäller affärstekniskt, politiskt och att resa.

- Sammataget gör det att vi kan vara mycket effektiva, säger Pär Gester som startade Xinor tillsammans med Carl-Eric von Platen i oktober förra året.

Verksamheten har vuxit med egna pengar och företaget flyttade nyligen in i sitt första kontor.

Pär Gester var till i höstas marknadschef för maskintillverkaren Universal Instruments. Innan dess arbetade han på Cyncrona medan Carl-Eric von Platen sysslat med försäljning och marknadsföring på bland annat Ericsson Mobile Communications.

I Xinors agenturportfölj ingår finska Orbis avsyningssystem liksom företag som KHJ, Solderstar, Unifab och Owoco.

En viktig agentur är österrikiska Intec. Företaget säljer reservdelar till produktionsmaskiner på ungefär samma sätt som Mekonomen säljer billiga reservdelar till bilar.

- Vi vill inte vara en vägg mellan marknaden och våra huvudmän. Istället betraktar vi även dem som våra kunder. Många är rädda för att för att låta kunderna ha kontakt med leverantörerna med det tycker vi är fel strategi.

Den andra halvan av Xinors verksamhet är att förmedla begagnad utrustning. Det gäller både köp och försäljning.

- Vi jobbar lite mer personligt. Vi kommer inte att ha några listor på Internet utan har kontakter med ett tjugotal seriösa handlare världen över.

Företaget kan på så sätt hjälpa till att hitta en speciell maskin eller omvänt att hitta en köpare till en maskin som inte längre behövs.

- Men vi kan också hjälpa till med att ta in offerter när ett företag ska köpa nya maskiner.

En bieffekt av verksamheten är att man har en god uppfattning om vad begagnade maskiner är värda och företaget tar därför uppdrag för att göra oberoende värderingar av maskiner.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)