JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flash ökar mest

Flashminnen fortsätter att vara raketen på halvledarmarknaden, och ökar över 40 procent i år. Men volymerna är högre och priserna lägre än vad analysföretaget IC Insights väntat sig.
Flash är på god väg att gå om DRAM som den viktigaste minnestekniken. Första kvartalet 2000 var flashmarknaden bara en tredjedel av den för DRAM. Första kvartalet i år var den uppe i 70 procent.

Analysföretaget IC Insights uppdaterade prognos förutspår en ökning på 45 procent för flash i år, en lätt justering mot den tidigare prognosen på 48 procent. Men bakom siffrorna döljer sig dramatiskt större volymer till lägre pris än väntat. Mätt i volym blir ökningen 70 procent.

Digitalkameror, mobiltelefoner och annan konsumentelektronik driver upp efterfrågan på flash, medan nya flashtillverkare som Infineon och Hynix/ST Microelectronics har ökat konkurrensen.

Halvledarmarknaden som helhet visade en inbromsad ökning första kvartalet i år jämfört med kvartalet innan, men jämfört med första kvartalet året innan var försäljninen i år 32 procent högre.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)