JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Jämför test- och konstruktionsdata

Än är det för tidigt att kalla Labview för ett konstruktionsverktyg. Men med den nya programvaran Signalexpress tar National Instruments ett steg på vägen. Signalexpress knyter nämligen ihop insamlade testdata från Labview med data som genererats av ett traditionellt konstruktionsverktyg.
- Med Signalexpress höjs produktiviteten genom att konstruktörerna snabbt kan mäta och jämföra signalerna med data som importeras från konstruktionsberäkningarna, säger National Instruments vd James Truchard i ett pressmeddelande.

Signalexpress är baserat på en vidareutveckling av Labview Express och programmeringsmiljön är därmed grafisk vilket gör det enkelt att använda.

Med Signalexpress går det bland annat att återanvända testtillämpningar som utvecklats under konstruktionsfasen genom att de konverteras till blockdiagram i Labview. Det kan till exempel användas för automatisk systemvalidering och produktionstester.

Med Labview kan Signalexpress också utökas med funktioner genom att man skapar egna programsteg, exempelvis för styrning av GPIB-instrument eller anrop av speciella analysfunktioner.

Ett företag som uppenbarligen tror på Signalexpress är signalprocessortillverkaren Analog Devices. På National Instruments användarkonferens NI Week, som nyligen gick av stapeln i Austin, Texas, avslöjade Analog Devices att företaget planerar att koppla ihop sitt utvecklingsverktyg för Blackfin kallat VisualDSP++ med Labview. Tanken är att de kunder som inte vill skriva kod ska kunna använda det grafiska gränssnittet i Labview från ax till limpa.

SignalExpress finns för Windows 2000/NT/XP. Den interaktiva mätprogramvaran kan kombineras med National Instruments datainsamlingskort i M-serien och E-serien, signalgeneratorer samt med snabba digitaliserare.

Signalexpress kostar från 10 000 kronor och uppåt.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)