JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Från ljus till el och åter i 10 Gbit/s
Northlight Optronics lanserar två optoelektriska omvandlare, tänkta att utgöra var sin halva i en transceiver eller transponder i något av formaten XFP, X2 eller Xenpak. Omvandlarna hade premiär på mässan Ecoc.
Northlight Optronics, det företag som bildades när Ericsson prioriterade bort sin egen optoteknik, lanserar på Ecocmässan två optomoduler tänkta för inbyggnad i optiska sändtagare.

Både sändaren, Tosa - Transmitter Optical Subassembly, och mottagaren, Rosa - Receiver Optical Subassembly, är avsedda för 10 Gbit/s.

Hjärtat i mottagaren är en lavinfotodiod tillverkad i den gamla Ericssonteknologin Indiumgalliumarsenid. Enligt företaget förenar denna teknik hög signalkänslighet med bra överlastkaraktäristik. Omvandlaren är effektsnål, den utvecklar bara 0,15 W vid 3,3 V matning och kan lätt anslutas direkt till ett kretskort.

Sändaren finns för avstånd upp till 40 och 80 km, och den är i båda fallen gjord för att fungera i temperaturer upp till 40 grader. Värmeutvecklingen hålls nere tack vare en inbyggd kylning.

Både sändaren och mottagaren är tänkta att användas i kommunikationssystem för SDH, Sonet eller 10 Gbit Ethernet. De ryms i standardformaten XFP, X2 och Xenpak.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)