JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Realtid för fordon
Green Hills satsar på snabbstartad kärna

Bättre på fordon och distribuerade system, resurssnålare och mer porteringsvänlig. Så beskriver Green Hills version 5.0 av sitt realtidsoperativsystem Integrity och dess mikrokärna Velosity, som kan licenseras separat.
Mikrokärnan Velosity startar numera på 15 millisekunder. Tiden är klockad på en 600 MHz Blackfin. Att starta på en 233 MHz PowerPC processor tar 40 millisekunder. Green Hills påpekar att skrivbordsoperativsystem tar flera sekunder att starta.

Snabbstart är viktigt för inbyggda system i fordon. Detsamma gäller kanske även ljudhantering, varför Integrity numera har drivrutiner för audio med ett programvarugränssnitt för den som skriva programvara för infotainment.

Visar parallella processer


Systemloggningsverktyget EventAnalyzer kan visa upp flera parallella processorer i samma bild, synkront. Det är en nyhet som går hand i hand med det nya stödet för att låta flera processorer dela på buss, minne och periferienheter.

MMU-lösa system som vill kunna starta och stänga av olika program dynamiskt, kan göra detta på ett mer resurssnålt sätt efter förbättringar av den operativsystemskomponent som sköter laddningen.

Integrity 5.0 kan dessutom stoltsera med att vara certifierad för gränssnittet Posix, vilket betyder det är enkelt, i alla fall i teorin, att portera programvara för Unixoperativsystem som Linux till Integrity.

Jan Tångring
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)