JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Örnsköldsvik nästa för Omicron Ceti
Konsultföretaget Omicron Ceti har öppnat ett kontor i Örnsköldsvik.
- Vi har länge haft kunder i den här regionen och när nu är konjunkturcykeln på väg upp så är det rätt tid att öppna ett kontor.

Det säger Kent Ericsson på Omicron Ceti som blir ansvarig för det nya kontoret.

- Det blir ju allt mer elektronik även inom verkstadsindustrin och genom att vara närmare våra kunder räknar vi med att få fler affärer.

Omicronkoncernen, som grundades 1981, har runt 80 anställda som sysslar med det mesta som rör inbyggda system. Det gäller allt från asicar och FPGA:er till realtidsprogramvara och utbildning.
Till att börja med har företaget anställt två personer i Örnsköldsvik förutom Kent Ericsson.

- Vi hoppas vara tio personer om tre år. Jag tror att vi kan locka många hemvändare som har jobbat ett tag i Stockholm eller någon annan större stad men som vill flytta hem till släkten, säger Kent Ericsson.

I Örnsköldsvik vill Omicron Ceti samla kunskap kring fordons- och verkstadsindustrin. Företaget har sedan länge Alvis Hägglunds (bandvagnar, stridsfordon 90), Hägglunds Drives (hydraulmotorer) och MacGregor Cranes (fartygskranar) som kunder.

- Företagen är intresserade av att vi etablerar oss här. Det gör det lättare för alla att locka kvalificerad arbetskraft.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)