JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elinstrument förvärvar Instrumentcenter
Från den första januari tar Elinstrument i Nyköping över verksamheten i Instrumentcenter.


- Vi ser att det blir ett bra komplement till vår verksamhet, säger Arne Lundeqvist på Elinstrument.

Förvärvet av Instrumentcenter sker formellt genom att Elinstruments dotterolag Nordax köper Instrumentcenter. Instrumentcenter startades 1981 av Bengt Bayard som drivit verksamheten i Arboga tillsammans med sin hustru och en anställd. Under en övergångsperiod kommer han att finnas med som en bakgrundsresurs.

- Vi tar över verksamheten den första januari så Elektronikmässan kommer att bli ett bra tillfälle att visa upp de nya produkterna.

Elinstrument sysslar med service och kalibrering medan dotterbolaget Nordax säljer instrument för forskning och utveckling.

- Vi är fyra personer i de två bolagen varav tre håller på med service och försäljning. Förmodligen kommer vi att anställa ytterligare någon säljare, säger Arne Lundeqvist.

Köpet av Instrumentcenter ger ett bra komplement till det nuvarande utbudet som bland annat innehåller installationsprovare, multimetrar, isolationsprovare, processkalibratorer, elkvalitetsmätare och tånginstrument.

- Vi får ungefär 12 nya agenturer. Det är programmerare där Instrumentcenter varit en av de största men också en hel del generella mätinstrument.

Förutom att sälja instrument lever Elinstrument på att serva och kalibrera produkterna.

- Vi ser att det finns små och medelstora kunder som tycker det är för dyrt att gå hos de stora och som vill ha snabb service.
Elinstrument kan kalibrera lågfrekventa instrument upp till 600 MHz med spårbarhet.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)