JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mydata trimmar produktionen
En ny maskinplattform, ett förbättrat optimeringsprogram och ett nytt munstycke för större komponenter är några av nyheterna från Mydata.


- Vårt tema på mässan är bättre produktivitet för korta serier, säger Mats Magnell som är marknads- och försäljningschef på Mydata.

Företaget kommer att visa fyra nya produkter på det temat.

- Vi förhandsvisar den nya maskinplattformen MY 12E som ska vara helt färdig till Apexmässan i USA i slutet av februari.

Bokstaven E står för "extended" och ska visa att maskinen fått förbättrad funktionalitet. Den kan hantera både tunnare och tjockare mönsterkort än tidigare. Hanteringen av mönsterkorten sker numera med linjärmotorer vilket dessutom ger en högre noggrannhet.

Mydata har gjort en rejäl uppgradering av optimeringsprogrammet Myspeed.

- Vi har döpt om programmet till Myplan och det är processorienterat istället för kortorienterat som tidigare, säger Mats Magnell.

Användaren lägger in data om alla maskiner i tillverkningslinorna, inte bara Mydatamaskinerna som tidigare. Programmet kan sedan optimera produktionen för en vecka eller hela året och man kan styra på minimalt antal laddningar av feedrar eller på topphastighet för ett visst kort.

- Eller på någonting däremellan. Allt beroende på vad kunden prioriterar.

En annan nyhet är programmet Mylabel som används vid inläsning streckkoder på komponentrullar. Programmet kan numera ta tillverkarnas egna streckkoder. Tidigare var man tvungen att märka om rullarna med Mydatas egna etiketter eller läsa in uppgifterna manuellt.

- Vi har också tagit fram ett munstycke för större komponenter, upp till 15x15 mm, till Hydrahuvudet. Genom att använda det kan man höja den teoretiska monteringstakten tre gånger, säger Mats Magnell.

Tidigare har Mydatamaskinen använt ett speciellt huvud för större komponenter som bara kunnat plocka en större komponent åt gången. Men Hydrahuvudet har plats för åtta munstycken med en delning mellan munstyckena på 10 mm. När man ska plocka större komponenter får man därför inte plats med mer än tre eller fyra munstycken.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)