JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. CSR öppnar i Lund
Anställer rf-specialister från Ericsson Technology Licensing

Den engelska rf-specialisten Cambridge Silicon Radio är i färd med att öppna ett kontor i Lund.
När Ericsson Technology Licensing lades ned erbjöds de flesta av de anställda nytt jobb på Ericsson Mobile Platforms. En del valde dock att gå till andra företag, och enligt vad Elektroniktidningen erfar tog en grupp kontakt med Cambridge Silicon Radio.

Eric Janson, Nordamerikachef på CSR, bekräftar att det var så det gick till.

- Chansen att få tillgång till en grupp erfarna radioutvecklare från Ericsson lockade oss, och när samtalen kom igång imponerades vi av deras yrkeskunnande och erfarenhet.

Beslutet att öppna ett Sverigekontor fattades så snart det stod klart att ett tillräckligt antal före detta Ericssonanställda var intresserade.

- En grupp på 2-3 personer kan man få att flytta till Cambridge, men inte tiotals. Vi har nu tecknat kontrakt med 12 personer och fler är på gång. Vi räknar med att ha 25-30 anställda i Lund om ett år, vi vill bygga upp det här till ett fullfjädrat utvecklingskontor.

Har vanan inne
CSR har nyligen expanderat på liknande sätt i Holland och Danmark, och erfarenheterna därifrån är goda. Företaget är i full färd med att anpassa sina kretsar till nya tillägg i Bluetoothstandarden, och man har dessutom gett sig in på marknaden för WiFi. Företaget tittar även på andra radiostandarder.

- På sikt är det meningen att varje kontor ska få huvudansvaret för en viss standard, men vi har inte kommit så långt med att dela upp arbetet än. Vår WiFi-linje är unik i och med att den är specifikt anpassad för inbyggnad i till exempel mobiltelefoner. Just inbyggd systemdesign är ett område som Ericssonmänniskorna är särskilt duktiga på.

För ögonblicket är CSR i full färd med att registrera ett svenskt bolag och att leta lokaler. Eric Janson räknar med att verksamheten kommer igång kring årsskiftet.

Han hoppas att företaget ska kunna bidra till tillväxten i Lund, och är noga med att poängtera att man inte bara är intresserade av erfarna före detta Ericssoningenjörer. Även examensarbetare och sommarjobbare från universitetet är välkomna.

Elias Nordling
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)