JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verktyg mest för kretskort och FPGA
EDA Village är ett nytt grepp på mässan - här finns verktygstillverkarna. De fokuserar på programvara för kretskorts- och FPGA-konstruktion, och hoppas hitta intressanta nya kunder främst inom verkstadsindustrin.


För första gången på en svensk elektronikmässa kommer verktygsleverantörerna att ställa ut i samlad tropp, i den så kallade EDA Village. De tre stora på världsmarknaden - Cadence, Mentor Graphics och Synopsys - sällskapar här med Synplicity och de två svenska distributörerna Gateline och Hardi Electronics.

- Det är jättebra att det blir en ordentlig satsning, kommenterar Bo Janfalk på Mentor Graphics.

Utställarna är en rutinerad skara. Alla har agerat på den svenska marknaden i minst tio år, så de vet förstås var de stora kunderna finns. Målet med mässan är därför framföra allt att hitta nya kunder. Och dessa ska lockas med verktyg för kretskort och FPGA-konstruktion.

- Man förleds gärna att tro att man känner till alla potentiella kunder. Men jag tror att det finns en hel del elektronikkonstruktion inom andra industrigrenar, som vi inte känner till. Återstår att se om de personerna kommer till mässan, säger Cadence Sverigechef Erik Björk.

- Inom verkstadsindustrin finns många intressanta FPGA-projekt. Och de behöver kraftfulla konstruktionsprogram -många som bara använder Xilinx eller Alteras verktyg kör i väggen rätt fort, säger Göran Larsson på Synopsys Sverigekontor.

Ett intressant verktyg för verkstadsindustrin torde vara programmet Autovue, som visas i distributören Gatelines monter. Det klarar 450 olika Cad-format, och användare kan titta på konstruktionen, markera, kommentera och kommunicera med andra konstruktörer.

Den enda svenskutvecklade produkten i EDA Village finns i Hardi Electronics monter. Där visas nya version av prototypkortet Haps, som numera kan bestyckas med fyra Virtex Pro-kretsar, se artikel.

- Haps har slagit enormt. Vi har kunder över hela världen, men inte i Sverige. Fast det finns potentiella kunder här också, så vi vill förstås visa upp nya Haps på mässan, säger Hardis teknikchef Bo Nilsson.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)