JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 150 gratis seminarier ska locka många besökare
Aldrig tidigare har Stockholmsmässan ordnat så många seminarier för elektronikindustrin som nu. Och aldrig förr har mässeminarierna här varit gratis.
Uppåt 150 seminarier kommer att presenteras på mässgolvet under de tre dagarna mässan pågår.

- Vi har satsat på att få ett så brett seminarieinnehåll som möjligt för att locka så många besökare som möjligt. Samtidigt har vi försökt att få med det som besökare önskat sig tidigare, säger Magnus Eriksson, projektledare för elektronikmässan.

Seminarierna kommer att ta plats på sju olika ställen mer eller mindre parallellt under mässdagarna. EDA-företagen håller till i EDA Village, inbyggnadsföretagen i Embedded Park, produktionsföretagen vid Produktionsscenen, halvledarföretagen vid Silicon Square medan företag som gör produkter med trådlös teknik håller till i Wireless Expo.

Därtill kommer att test- och mätföretagen ställer ut gemensamt och bland annat ordnar seminarier, medan även de fyra svenska forskningsinstituten Acreo, Imego, FOI och SP samverkar.

Var fokus i seminarieutbudet kommer att ligga denna gång går alltså inte att säga - tvärtom. Istället handlar det om ett brokigt program där alla bör kunna hitta något som intresserar.

Samtidigt är det viktigt att påpeka att det inte bara är inom Wireless Expo som trådlösa tekniker kommer att behandlas. Nej även halvledarföretagen talar trådlöst, men då på en mer komponentnära nivå.

Industri, bilar och förbindning

Halvledarföretagen har för övrigt enats om att försöka hålla sina seminarier inom ett huvudtema per dag. Under andra dagen - onsdagen - är temat Wireless, medan tisdagens tema är Industrial och onsdagens är Interconnect.

Hela seminarieprogrammet går att finna på webben på www.elektronik-ep.se.

Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)