JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Surr av förväntan

För någon vecka sedan kunde projektledaren Magnus Eriksson konstatera att Elektronik-EP var utsåld. Varenda monterplats bokad - totalt kommer 360 utställare.

Det är lika många som förra gången, 2002 i Stockholm, må vara att genomsnittsmontern denna gång är lite mindre.

Branschen har höga förväntningar på mässan. Med rätta - arrangörerna och utställarna har tillsammans skapat den troligen mest välmatade elektronikmässan någonsin i Sverige.

Halvledarbolag, verktygsföretag, test- och mätföretag, aktörer inom trådlös teknik, elektronikproduktion och inbyggda system har alla fått varsitt torg, park, by eller hörn. Därtill en uppsjö tekniska seminarier och paneldebatten med bland andra Thomas Östros och Håkan Eriksson. För att inte tala om levande produktionslina, intervjuer i Heta Stolen och en 3G-mätbil från Post- och Telestyrelsen. Den som inte hittar något matnyttigt här är förmodligen inte intresserad av elektronik.

En hel del utställare har också visat framfötterna när det gäller att bjuda in kunder och besökare till mässan. Andra har fortfarande det jobbet kvar, och några kommer säkert att av något skäl inte få iväg några inbjudningar.

Man kan hoppas att de senfärdiga är i minoritet. Den negativa besökartrenden måste brytas om Sverige även framgent ska ha en elektronikmässa värd namnet. Till det behövs alla goda krafter.

På mässan finns Elektronik-tidningen i monter A12:10 - kom gärna förbi och berätta vad just du vill läsa om i tidningen, eller bara ta en kopp kaffe. Varje dag blir det också intervjuer i Heta Stolen, på scenen i monter A04:40. Vi ses där!

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)