JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon och Finisar sams igen
Bantad affär kringgår myndigheter och aktieägare

Efter storbråket när Infineon avbröt den segdragna försäljningen av sin optoverksamhet till Finisar har nu bägge parter kommit överens om en bantad affär, där Finisar tar över transceiververksamheten. Och den här gången ska affären vara avklarad fort.
Enligt avtalet tar Finisar över Infineons utveckling och tillverkning av optotransceivrar. Infineon behåller verksamheten för fiber till hemmet, parallella optiska komponenter (Paroli) och plastfiber (POF). Plastfiber har hittat en nisch inom bilelektronik, och Infineon kommer därför att flytta över denna verksamhet till sin avdelning för fordonselektronik.

Enligt avtalet får Infineon 34 miljoner Finisar-aktier till ett marknadsvärde av 50 miljoner dollar i betalt. Efter transaktionen kommer Infineon att äga drygt 13 procent av Finisar.

Den tidigare affären, där Finisar skulle köpa hela Infineons optodel för först 135 miljoner, sedan 110 miljoner aktier, sprack delvis på grund av att myndighetsgranskning och tveksamhet från Finisars ägare orsakade fördröjningar av affärens avslut med nästan ett år. Den här gången har avtalet skräddarsytts så att det inte kräver någon inblandning av myndigheter och inte behöver beslutas av aktieägarna. Affären ska enligt avtalet vara avslutad senast den 31 januari.

Elias Nordling
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)