JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note utvidgar - köper bolag av Ericsson
O-listenoterade Note har köpt Ericsson Anslutningssystem i Skellefteå. Därmed räknar bolaget med såväl mer uppdrag från Ericsson som fler kunder i Norrland.


Note vill bli Europaledande fram till 2009. Som ett led i omställningen köpte man vid årsskiftet Ericsson Anslutningssystem i Skellefteå, och den finska kontraktstillverkaren Point Products verksamheter i Finland och Estland.

- Dessa anläggningar blir plattformar för vår tillväxt i dessa regioner, säger Erik Stenfors, vd och koncernchef för Note.

Ericsson Anslutningssystem är en viktig pusselbit för Note. Norra Sverige har hittills varit en vit fläck för företaget. Man jobbar ju med att komma nära kunderna rent geografiskt. Ericssonbolaget jobbar med produktionsteknik, produktionsutvecklar, tar fram prototyper och tillverkar mindre till mellanstora serier för telekom- och elektronikindustrin.

- Köpet stärker vårt samarbete med Ericsson. Det är en viktig kund för oss. Men vi kommer också på att satsa på att få fler kunder i norra Sverige, säger Erik Stenfors.

Note har fått ett långsiktigt leverantörsavtal med Ericsson, och erbjuder produktion via såväl egna enheter som globala samarbetspartners.

Uppsägningar i Norrtälje

Utvidgningen av EU har inneburit att Note under hösten kunnat flytta komponentinköp och komponenthantering direkt till koncernens fabriker i Polen och Litauen. Det har lett till att volymtillverkning i Sverige har lagts ner, och 187 personer sagts upp, de flesta vid den telekomintensiva Norrtäljefabriken.

- Det är en stor omställning vi gör men vi är helt säkra på att nå vårt mål: att vara Europaledande år 2009, säger Erik Stenfors.

Koncernen förväntas omsätta 1,6 miljarder kronor under 2005. Då är förvärven i Finland, Estland och Skellefteå medräknade.


Erika Ingvald
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)