JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cadence köper Verisity
Verifieringsverktygen i Specman-serien och det tillhörande språket e ingår framöver i Cadence arsenal. Vilken status de får inom Cadence är ännu oklart.


Automatisering av verifieringsprocessen är det område inom elektronikkonstruktion där verktygsjätten Cadence fört en undanskymd tillvaro.

Hålet fylls nu genom köpet av Verisity, skapare av testbänksgeneratorn Specman Elite, marknadsledande i sin nisch enligt Dataquest.

Cadence betalar omkring 2 miljarder kronor, 285 miljoner dollar, för Verisity, 60 procent över aktiekursen dagen innan budet. Inte dåligt när bolaget omsatte 50 miljoner dollar, och gav en vinst på 9 miljoner 2003.

Konsekvenserna för Verisityanvändare är oklara. Specman Elite bygger på Verisitys eget verifieringsspråk "e", som haft större framgång än Synopsys Vera. Enligt analytiker har både e och Vera sett sina bästa dagar, för de nödvändiga funktionerna ingår i nya System Verilog, en utvidgning och uppdatering av Verilog, som spås stor spridning.

Cadence har trots kopplingen inte till System Verilogs tillskyndare. I somras lovade man "full support" men det har varit tunnsått med lanseringar. Företaget har inte uttryckligen sagt vilket eller vilka av språken som på sikt ska få stöd.

Återstår också att se hur Verisitys hårdvaruemulator Extreme ESL och acceleratorn Xcite ska samsas med Cadences emulatorer i Palladiumserien.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)